Manhattan

Rozswhisky, édes vermut és bitters – ikonikus, borostyánszínű klasszikus cseresznyével.

Manhattan koktél coupé pohárban, koktélcseresznyével
⏱️ ~3 perc 🥃 1 adag 🔧 Közepes

Hozzávalók

  • 60 ml rozswhisky (vagy bourbon)
  • 30 ml édes (rosso) vermut
  • 2–3 dash Angostura bitter
  • Koktélcseresznye (díszítéshez)
  • Jég

Elkészítés

  1. Tölts meg egy keverőpoharat bőven jéggel.
  2. Add hozzá a whiskyt, a vermutot és a bittert.
  3. Keverd 20–25 másodpercig, amíg jól lehűl és enyhén hígul.
  4. Szűrd lehűtött coupé pohárba, és díszíts koktélcseresznyével.

Kép forrás: shutterstock.com • Recept forrás: wikipedia.org