Espresso Martini
Vodka, kávélikőr és friss eszpresszó – selymes habbal, édesen kesernyés karakterrel.
Hozzávalók
- 50 ml vodka
- 20 ml kávélikőr (pl. Kahlúa)
- 30 ml frissen főzött eszpresszó (röviden lehűtve)
- 10–15 ml cukorszirup (ízlés szerint)
- Jég
- 3 db kávészem (díszítéshez)
Elkészítés
- Főzz le egy eszpresszót, és hagyd 1–2 percig hűlni.
- Tölts meg egy shakert jéggel, add hozzá a vodkát, a kávélikőrt, az eszpresszót és a cukorszirupot.
- Rázd erőteljesen 12–15 másodpercig, hogy levegős, selymes hab képződjön.
- Finomszűrőn keresztül öntsd lehűtött coupé pohárba, és díszítsd 3 kávészemmel.
Kép forrás: shutterstock.com • Recept forrás: wikipedia.org